Repareraiphone

Köpa begagnad iPhone

Att köpa en begagnad iPhone kan vara ett smart, kostnadseffektivt och mer miljövänligt sätt att få tillgång till den populära tekniken ifrån Apple utan att betala nypris. I den här guiden går vi igenom viktiga tips och ger dig råd som hjälper dig att göra ett tryggt och informerat köp. Från att verifiera enhetens skick till att förstå garanti och hur du själv kan sälja din iPhone. Här får du information du behöver för att välja en begagnad iPhone som passar just dina behov och budget.

Renoverade iPhone

När du ska välja återförsäljare av en begagnad iPhone vill du se till att köpa från pålitliga aktörer. Viktigt att telefonen är renoverad och rekonditionerad innan köp. De bästa sidorna för begagnade iPhones online är tydliga med hur de kontrollerar telefonerna innan de går vidare till försäljning, vilka returpolicys de har och vilken garanti de ger. Re!Newed säljer begagnade iPhones och har ett stort utbud av modeller med lång erfarenhet av att renovera mobiler för återförsäljning. 

Här listar vi olika iPhones i Pro Max, Pro och Plus modeller som ofta är tillgängliga: 

 • iPhone 15 
 • iPhone 14 
 • iPhone 13 
 • iPhone 12 
 • iPhone 11
 • iPhone 8
 • iPhone SE 2020 & 2022
 • iPhone XR 
 • iPhone XS

Att tänka på när du köper begagnad mobil

Att välja en iPhone som är begagnad börjar bli allt vanligare eftersom det är ett billigt sätt att köpa en bra telefon på. Ofta har en iPhone många år kvar att användas när den kasseras av sin förra ägare. Då mobilerna renoveras och kontrolleras innan köp kan du vara säker på att du får hem en bra produkt till ett bättre pris än en nytillverkad. Det finns några saker att tänka på som vilket rykte och erfarenhet företag du köper ifrån har, batterihälsa, garantier och ångerrätt. 

Batterihälsan

När du överväger att köpa en begagnad mobil är det viktigt att batterihälsan är kontrollerad av återförsäljaren. Ett batteri med en hälsa på minst 80% av den ursprungliga kapaciteten är att föredra eftersom det säkerställer att telefonen fortfarande kan hålla laddningen effektivt.

Garanti

En 12 månaders garanti är standard och indikerar att försäljaren har kontrollerat och testat telefonen innan de lägger ut den till försäljning. Det ger en extra trygghet om något skulle vara fel med enheten. Utöver garantin är det viktigt att kontrollera ångerrätten, som bör vara minst 14 dagar, vilket ger dig tid att testa telefonen.

Sälj eller byt din gamla iPhone

När du vill köpa en ny iPhone kan du sälja eller byta in din gamla iPhone, det finns mycket pengar att tjäna beroende på vilken modell du har i dagsläget. När du sålt eller bytt din telefon får du pengar eller avdrag på priset för att köpa en ny. Här är lite information om hur du kan gå tillväga och vilka fördelar det finns med att sälja eller byta in din gamla iPhone

När du vill värdera din telefon inför att byta in eller sälja den erbjuder återförsäljare snabba och enkla värderingsprocesser online. Du får direkt en uppskattning av vad din telefon kan vara värd. Genom att sälja eller byta din gamla iPhone bidrar du till att minska mängden elektroniskt avfall, vilket är bra för miljön.

Processen att sälja din mobil:

 1. Gör en värdering online för att få ett uppskattat pris baserat på telefonens modell och skick.
 2. Många återförsäljare erbjuder fri frakt eller enkla sätt att skicka in dina produkter.
 3. Efter att telefonen har mottagits och kontrollerats brukar betalning ske snabbt in på kontot.

Byta in

Om du hellre vill byta in din telefon får du den värde avräknat när du köper en ny eller en annan begagnad modell av iPhone. Det kan vara ett bekvämt sätt att uppdatera dig och få en nyare modell samtidigt som du får ett bättre pris och bidrar till minskad klimatpåverkan. Processen att byta in telefonen liknar den att sälja. 

Här är några saker att tänka på när du funderar på att byta in din gamla enhet:

 1. Inbytesvärdet baseras vanligtvis på telefonens modell, ålder, och skick. Se därför till att du har en klar uppfattning om hur mycket din enhet är värd innan du accepterar ett erbjudande.
 2. Din iPhone bör vara i gott skick för att kvalificera för inbyte. Telefoner med skador som spruckna skärmar eller dåliga batterier kan få lägre värdering eller inte accepteras alls.
 3. Innan du byter in din mobil är det viktigt att säkerhetskopiera och sedan radera all personlig data från enheten. Detta inkluderar att logga ut från iCloud samt utföra en fabriksåterställning.